Svarar på kommentar

2014-08-22 23:26:00 Q/A Kommentarer (0)
Q: Hej! 

Som jag läst så har du i år tagit studenten och har nu ett jobb och har påbörjat livet efter skolan. Själv går jag in på mitt tredje och sista år i gymnasiet nu, och jag har en väldig massa tankar, funderingar och känslor som jag bär på nu när allt börjar närma sig "slutet". 

Hur kände du innan studenten, var du lite orolig över hur allt skulle bli efter studenten angående jobb och allt sådant, eller kände du att "det löser sig säkert, jag är bara glad och pepp!"? 
Och nu när du lämnat skolan bakom dig, är det en skön känsla att gå vidare i livet från skollivet till "vuxen"livet och känna sig lite mer självständig och vuxen? 
Nu när du jobbar på McDonald's också, är du nöjd och glad överlag med ditt liv/jobb nu? :) Jag vill helst bara känna att jag kan längta till något efter studenten, om du förstår hur jag menar! 

Förlåt för alla himla frågor men som sagt, har man bara ett år kvar på gymnasiet börjar tankarna rusa som bara den, om precis allt. 

Kram på dig!


A: Hej på dig! 
Gud vad skönt att du är inne på ditt sista gymnasieår, det är nu som slutspörten börjar och allt det jobbiga med nationella på vårterminen samt inlämningar, prov under hela läsåret. Nä, nu ska jag inte vara sån haha! Jag tänkte faktiskt inte så mycket på jobb under sista året, inte i början iallafall. Jag ville bara koncentrera mig på skolan och bli klar med allt, eftersom det blev så mycket. Det enda jag tänkte var skolan först och jobb sen. Men det är många som ser det på olika sett, just på den fronten! 
 
Jag sökte till McDonalds när jag inte hade mycket kvar i skolan faktiskt, dem ringde mig en vecka senare och då släppte min oro. "JAG HAR ÄNTLIGEN FÅTT JOBB! Nu slipper jag ha ångest över att känna mig arbetslös efter studenten". Ungefär så kände jag. 
 
Det är så skönt att gå in i vuxenlivet på något sett, att jobba och tjäna egna pengar känns så fruktansvärt bra. Jag kan äntligen köpa mina egna saker för dem pengarna som faktiskt jag har tjänat in själv. Självständig har jag väl inte riktigt varit, jag bor ju fortfarande hemma trotsat (om det var det du menade). Men jag är självständig över lag med andra olika saker, men kanske inte med allt!
Jag är faktiskt nöjd med mitt jobb, dock har jag sökt till andra jobb under tiden.
Om jag ska vara helt ärlig saknar jag faktiskt skolan, nu när alla mina syskon går till skolan känns det ovant för mig att inte gå tillbaka till en skola efter sommaren. Jag saknar inte direkt alla prov, inlämningar osv. men umgänget i skolan liksom att få träffa alla igen efter en lång och härlig sommar.
 
När allt börjar närma sig sitt slut och studenten kommer, då kommer du känna längtan efter frihet. Det kan jag lova dig! Men mitt tips till dig är att du ska söka jobb när du har tid, och sök många! Det är absolut inte lätt att få jobb, nu hade jag turen att få jobb på McDonalds eftersom de uppskattar ungdomar och vill hjälpa så många med jobb. Sök hellre för mycket än för lite, det kommer du tacka dig själv en dag när du väl fått ett jobb. Vuxenlivet är en tuff fight ibland, men det blir lite vad man gör det till. Just nu är det helt underbart! Lycka till och ha det bäst nu under sista året. Kram!

» Namn:
» V.I.P

» E-postadress: (bara jag som ser)

» Blogg:

» Vad har du på hjärtat?

Trackback